Despre noi

 Prof. Conducator cerc LUPU MAGDALENA

  

caranda1.jpg
  CARANDA - sponsorul nostru

Acest cerc de la PALATUL NATIONAL AL COPIILOR (Bd. Tineretului nr.8-10, sector 4 BUCUREŞTI)  are scopul de a dezvolta la  copiii de mai toate vârstele (şcolari mici în vârstă de 7-10 ani  şi până la gimnaziu):

*curiozitatea ştiinţifică,

*indemânarea de a folosi diferite obiecte de laborator şi nu numai,

*dorinţa de cunoaştere  corectă a substanţelor pe care le folosim zi de zi, precum şi utilitatea diverselor materiale naturale şi sintetice existente în mediul nostru de viaţă,

*capacitatea de a identifica pericolele potenţiale pe care, mai toate substanţele chimice şi unele materiale de uz curent, le reprezintă;

*adaptarea la lucrul în echipă şi socializarea cu copii de vârste diferite care fac parte din aceeaşi grupă, cu accent pe formarea unor trăsături de caracter utile pentru viaţa în societate.

            În anul şcolar 2015 – 2016 numai elevii de liceu care au mai frecventat cercul şi în anii precedenţi sunt admişi la grupele de avansaţi. 

            Programa cercului este astfel concepută încât, dacă la elevii mici învăţarea se face în joacă, folosind materiale şi substanţe nepericuloase pentru sănătatea lor, în cazul elevilor din gimnaziu şi liceu activitatea vizează aprofundarea unor principii specifice ştiinţelor naturii şi atingerea performanţei în domeniu (participarea la concursurile şcolare, la examenele de bacalaureat şi admitere în facultate).

            Cercul dispune de o bază materială satisfăcătoare (susceptibilă în permanenţă de a fi îmbogăţită), atât prin eforturile instituţiei, dar şi prin contribuţiile benevole ale părinţilor şi elevilor.

            Orarul cercului este flexibil, profesorul ţinând cont de activităţile şcolare obligatorii ale elevilor. Nu există absolut nici un impediment din partea profesorului conducător al cercului, ca orice copil să poată participa la activităţi, la orice oră convenabilă pentru acesta şi pentru părinţii sau bunicii săi, în cazul elevilor mici, care au nevoie de însoţitor ca să ajungă la cerc.

           Timpul afectat unei activităţi variază de la 25-70 minute pentru elevii mici şi cât este necesar pentru elevii mari, în limita programului zilnic al profesorului. Participarea regulată a elevilor la cerc (adică o data pe săptămână sau în mod excepţional de mai multe ori) este o garanţie pe termen lung pentru dobândirea de cunoştinţe şi deprinderi solide.

           Mediul de lucru este prietenos, elevii trebuind totuşi să fie disciplinaţi, să asculte indicaţiile profesorului şi să respecte cu STRICTEŢE regulile de protecţie a muncii.

           Ca majoritatea cercurilor din Palatul National al Copiilor şi acesta îşi începe oficial activitatea pe data de 1 octombrie a fiecărui an scolar, dar noi suntem deschişi şi  pentru elevii care, din diferite motive, nu pot respecta această dată pentru începerea cursurilor şi pe care îi primim pe tot parcursul lunii octombrie.

VA ASTEPTAM CU DRAG!

           Pentru mai multe detalii va rog să sunaţi la numărul de telefon 0723143550 sau să vă prezentaţi la laboratorul care găzduieşte cercul – sala nr. 121 et.I, în intervalul orar afişat la intrarea elevilor sau pe uşa laboratorului.

 

Galerie foto

 

Contact

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Comentarii   

0 #6 florea simona 07-08-2018 13:01
Buna ziua
Baietelu meu are 8 ani si este pasionat de experimente , se poate inscrie la cursuri?
Florea simona
0740690795
Multumesc
Citat
0 #5 Magda 10-03-2018 10:35
Un baiat de clasa a 7-a pasionat de chimie si biologie se mai poate inscrie? Multumesc!
Citat
+2 #4 Goga Camelia 02-03-2018 12:19
Am un baietel de 6 ani pasionat de experimente cu tot felul de substante si procese. As putea sa il inscriu la atelierul de chimie? care e programul?
tel meu este: 0723.668.275
Citat
0 #3 Ana-Maria 18-10-2015 08:23
Buna ziua!Am un baietel de 8 ani care isi doreste sa faca chimie.Il mai pot inscrie la cursurile dvs?Va multumesc anticipat!
Citat
+1 #2 Cristina Popescu 24-11-2014 15:38
O initiativa excelenta
Citat
0 #1 gheorghe 05-08-2014 22:05
;-) super
Citat