Notice: Trying to get property of non-object in /home/umanoidr/palatulnationalalcopiilor.ro/plugins/content/admirorgallery/admirorgallery/classes/agGallery.php on line 353

Notice: Trying to get property of non-object in /home/umanoidr/palatulnationalalcopiilor.ro/plugins/content/admirorgallery/admirorgallery/classes/agGallery.php on line 353

Notice: Trying to get property of non-object in /home/umanoidr/palatulnationalalcopiilor.ro/plugins/content/admirorgallery/admirorgallery/classes/agGallery.php on line 353

Despre noi

 

ATELIERUL MACHETE/MODELISM 

Prof. coord. cerc Iulia Velciu

În atelierul Machete/Modelism copiii învaţă primii paşi ai limbajului geometric de la geometria plană până la geometria în spaţiu şi geometria proiectivă. Îşi însuşesc câteva noţiuni despre design, schiţând şi confecţionând obiecte din carton (machete), familiarizându-se astfel cu forma 3D (volumele). Exerciţiile de manualitate se împletesc cu asimilarea noţiunilor teoretice şi a terminilor de specialitate (arhitecturali: proiecţie, elevaţie, secţiune, vederi, plan, etc.), dar toate acestea prin intermediul jocurilor didactice structurate pe nivele de vârstă: domino geometric, oraşul nostru, telefonul geometric, excursii pe hartă, jocuri cu forme geometrice, etc.

O veche artă şi tehnică japoneză îmbunătăţeşte vederea în spaţiu, creativitatea şi utilizarea proprietăţilor geometrice prin realizarea obiectelor sau machetelor origami.

Tangram-ul (un puzzle 2D – dar mai mult decât un joc) cât şi cubul SOMA (un puzzle 3D) sau lecţia de caligrafie sunt proiecte care formează un bagaj de cunoştiinţe, deprinderi şi competenţe care rămân dincolo de terminarea şcolii momente importante.

În atelier avem metode de evaluare interactivă în care copiii învaţă să-şi aprecieze singuri nivelul într-un tablou de evaluare (J.O.C. – jurnal şi opinii de cerc) dar şi prin participare la concursuri cu lucrări, tabere de specialitate, vizite la muzee sau situri, excursii de studiu.

Timpul pe care copiii îl petrec la aceste cursuri îl consideră joacă (Joaca de-a spaţiul / Joaca de-a 2D-3D).

Galerie foto

Workshop

WORKSHOP

 

Pentru încurajarea şi dezvoltarea abilităţilor necesare activităţii din cadrul cercului machete/modelism, copiii finalizează proiectele didactice realizând o expoziţie cu vânzare în care ei îşi demonstrează îndemânarea şi creativitatea dobândite în timpul orelor de curs.

Marketingul şi designul WORKSHOP-ului se completează cu calitatea şi competiţia fiecărui participant.

Toţi participanţii sunt câştigători, dar diplome vor lua doar cei merituoşi!

 Prof. coord. cerc Machete/modelism Iulia Velciu

  • Copiii de la cercul de machete-modelism care au realizat obiectele origami si au organizat workshop-ul si expozitia “Creatii Origami”” multumesc tuturor celor care au sprijinit proiectul “Scoala de Origami” , reusind astfel sa doneze o parte din banii obtinuti din vanzari Centrului de boli paleative “Sfanta Irina” .

  

  • Fotografii de la Workshop-ul cu obiecte/martisoare Origami din zilele de 5-6 Martie 2011, desfasurat in holul de la intrarea elevilor in Palatul National al Copiilor.

 

 

Contact

Prof. coord. cerc Iuliana Velciu

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

machetemodelismAceastă adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

 

Comentarii   

0 #1 NEAGU 21-07-2017 13:52
Buna ziua,

De la ce varsta acceptati copii?

Multumesc.
Citat