Palatul National al Copiilor

Muzica este arta de a exprima sentimente și idei cu ajutorul sunetelor combinate într-o manieră specifică.

Educația muzicală este o disciplină care se ocupă cu predarea conceptelor fundamentale ale muzicii și practica muzicală. Pentru ca educatia muzicală să fie receptată de catre copii si tineri, sarcina de a intermedia receptarea mesajului îi revine profesorului, care este dator sa ,,conduca,, pas cu pas cautarea și descoperirea sensurilor potrivite fiecarui omuleț mic sau mare în parte.

Aici avem următoarele cercuri:

Prof. Ileana Dumitrache

Email  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Cercul de muzică ușoară vocală și instrumentală și-a început activitatea în anul 2016, în sala de clasă numărul  241 și  cuprinde copii cu vârste între 11 – 18 ani. Acest cerc este format din soliști vocali de muzică ușoară, grup vocal și muzică acustică.

Stilurile abordate sunt diversificate, repertoriul incluzând piese în genul: pop, rock, blues, clasic – instrumentale, dubstep, dance, etno.

Repertoriul muzical vocal și instrumental este format din hit-uri românești și internaționale, respectiv: Mihaela Runceanu, Oana Sîrbu, Mădălina Manole, Nico, Queen, Michael Jakson, ABBA, Rihanna, Adelle, etc.

Din 2016 până în prezent elevii acestui cerc au demonstrat prin participările lor în cadrul a numeroase proiecte și concursuri muzicale, că talentul, plăcerea și o pregătire susținută sunt atribute definitorii în atingerea obiectivelor propuse.

Exemple de proiecte muzicale și concursuri: „Adagio Generation – Old vs. New”, „De la clasic la modern prin popular și rock”, ”Kids City, „Lolly Map” „Cultură și creație artistică în anul Marii Uniri”, „November Muzic Fest”, „Toamna baladelor”, „Mere și folk”, „Star de 5*****”, „Gala star melody”, „Premiile music factory” – Trofeul Televiziunii Române și Marele Trofeu In Memoriam, „Music, my love”, „Armonii de iarnă”, „Magia Crăciunului”, „Flori de gheață”.

Obiective:

  • preluarea unui copil iubitor de muzică în categoria de – începător - și dezvoltarea acestuia până la nivelul de performanță;
  • promovarea și încurajarea elevilor talentati în domeniul muzical;
  • susținerea elevilor în diferite concursuri naționale și internaționale;
  •  facilitarea accesului elevilor la consumul de creație muzicală de calitate prin: publicitate, spectacole, promovări în mass – media, emisiuni TV, radio, competiții;
  • creșterea nivelului de performanță a elevilor prin implementarea unui curriculum centrat pe dezvolatarea competențelor și prin participarea la diferite acțiuni culturale – artistice;
  •  promovarea muzicii care are o acțiune benefică și directă asupra dezvoltării psihice, fizice, socială, a personalității elevilor.
  • Apropierea elevilor de adevărata cultură muzicală, aceștia putând face diferența singuri, la un moment dat dintre o muzică de calitate și una „rudimentară”

Întotdeauna MUZICA a avut o acțiune educativă, exercitând o puternică influență asupra conștiinței și sensibilității, dezvoltând și consolidând calitățile umane, fiind considerată un factor al echilibrării și îmbogățirii personalității.

alina.jpgvera.jpgalexandra.jpg33343061_1928827413828470_2255414522586071040_o.jpg47577161_2214870391890836_7574676392776826880_n.jpg

Cercul de Pian "Spiridusii"

 

Cercul de Pian "Spiridusii" a fost infiintat in anul 1985 si inregistrat la OSIM in anul 2005.De-a lungul activitatii sale de pana acum a initiat in tainele pianului zeci de copii cu varste intre 3 si 18 ani , conditia primirii la aceasta activitate fiind doar dorinta de cunoastere si practicare a muncii pentru pian.

Repertoriul abordat este foarte variat, raspunzand cerintelor si posibilitatilor fiecarui cursant.

Partiturile - manuale si metoda de invatare-predare sunt inedite si adaptate fiecarei varste.

In decursul anilor elevii au participat la concursuri, festivaluri si spectacole locale, nationale si internationale in urma carora au fost obtinute peste 300 de premii.

 

Un cerc de poveste

Pentru printi si printese

Cu pitici si zane

Si manute maiestre

DSC_0032.JPGDSC_0027.JPGDSC_0018.JPGDSC_0029.JPGDSC_0031.JPGDSC_0026.JPGIMG-20181211-WA0003.jpgDSC_0017.JPGDSC_0030.JPGIMG-20181211-WA0004.jpg

Despre noi

La Cercul de muzica usoara 'Friendship'' avem atat  grupe de incepatori cat si de avansati.Elevii de la aceste grupe,fie ca fac parte din grupele de incepatori,avansati sau performanata ,participa la concursuri ,spectacole tabere muzicale ,sau excursii si tabere din cadrul Proedus.Elevii din grupul Friedship ,au participat atat la concursuri nationale cat si internationale,in Bulgaria ,festivalul TRIXIE-Albena,,un festival-concurs foarte frumos unde au imbinat munca si distractia in acelasi program,In aceste deplasari fie la concursuri ,fie in tabere ,copiii capata noi experient.,De fiecare data vin mai motivati ,mai dornici de a invata tainele muzicii,si cu prieteni noi. In taberele de muzica elevii se distreaza, dar beneficiaza si  de ore de muzica in fiecare zi,ore de instrument muzical(chitara,pian,percutei si voce),formeaza grupuri ,mici formatii ,pentru a participa la concursul care se desfasoara ,de fiecare data,in ultima zi de tabara .Elevii premiati,dar si cei mai putin premiati, pleaca ,de fiecare data ,cu noi sperante ,bucuria de a canta si nerabdarea revenirii la cursuri.

Galerie foto

Video

 

 

videoclip de craciun cu solistii cercului nostru.

Contact

Prof. Stoicescu Paun Claudia

Tel. 0728536665