Palatul National al Copiilor

Despre noi

In anul scolar 2013- 2014 , prima intalnire cu parintii si / sau copiii va avea loc sambata, 5 oct.2013, intre orele 10.00- 12.00, in sala nr. 240, la etajul 1. Atunci se vor stabili orarul si componenta grupelor, tinandu-se cont de nivelul de pregatire si de varsta copiilor. Va astept cu drag! 

Galerie foto

Imagini Franta

ROCAMADOUR

In regiunea Midi- Pirinei, departamentul Lot, Franta.

         Adevarata provocare pentru echilibru, Rocamadour, agatat de un povarnis abrupt, este o suprapunere de acoperisuri maro, case si biserici. De la castelul care incoroneaza aceasta indrazneata alcatuire porneste un povarnis de cca 150 metri, la baza caruia serpuieste raul Alzou.
        Rocamadour e vestit pentru cele sapte capele care compun sanctuarul dedicat Sfintei Fecioare inca din Evul Mediu timpuriu.
        Considerat al doilea loc cel mai vizitat din Frant
 
Unul din locurile cele mai frumoase din regiunea Midi- Pyrénées.
Amintit printre cele mai importante locuri ale regiunii, Rocamadour primeste in fiecare an peste un milion de vizitatori, turisti sau pelegrini de toate nationalitatile.Vizitarea satului, a zidurilor, a sanctuarului, ca si a Muzeului de Arta Sfanta se poate completa cu vizitarea defileului pentru a descoperi o arhitectura rurala tipica: mori, fantani.
O constructie care sfideaza echilibrul
Rocamadour se agata de stanci: case si sanctuare se suprapun pe verticala intr-o suita de acoperisuri intunecate printre roci. Zidurile castelului completeaza ansamblul indraznet la poalele caruia, cu peste 100 metri mai jos, serpuieste raul Alzou.
In  drumul spre Santiago de Compostela
De-a lungul veacurilor, a fost unul din locurile de pelerinaj cele mai faimoase din Occidentul crestin. Si astazi Fecioara Neagra atrage multi pelegrini. Acestia au inceput sa soseasca aici inca din secolul al IX-lea. Pelerinajul s-a intensificat prin secolul al XI-lea cu calugarii benedictini, transformandu-se intr-un loc de neevitat in drumul spre Santiago de Compostela.
 
 
roc7.jpgroc5.jpgroc2.pngroc6.jpgroc1.jpgroc8.jpgroc4.jpg

Contact

prof. Cristina Vasiliu: tel.0788. 174. 300; in palat, cercul de cultura si civilizatie franceza se afla la etajul1, sala 240. Va astept cu drag!

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.