.

Despre noi

 

Motto:

“Nu va mandriti cu predarea unui mare numar de cunostinte

Starniti numai curiozitatea.

Multumiti-va sa deschideti mintile, nu le supraincarcati

Puneti in ele scanteia.”

 

Anatole France

Catedra de Pian- Educatie muzicala instrumentala

Profesor gr.I – Gabriela Dumitriu

 

La clasa de Pian – Educatie muzicala instrumentala, sunt inscrisi copii incepand cu varsta de 6-7 ani.

Conditia pentru a urma cursul de Pian  , este absolut indispensabil ca elevii sa aiba posibilitatea de a exersa acasa si a aprofunda cunostintele invatate adica , sa posede un instrument de lucru.

Initial,  pentru a fi inscrisi, copiii sunt testati  temeinic in privinta aptitudinilor  muzicale – ureche muzicala, ritm, memorie muzicala. Lectia de pian se realizeaza in clasa in cadrul orei de curs, cu un singur elev.

 Profesorul  are in fata sa un elev in primul an de studiu care  este un unicat nerepetabil, cu anumite aptitudini, o anumita motivatie, o anumita tipologie a sistemului nervos  cat si un anumit caracter care, pe parcursul activitatii sale, il vor face mai mult sau mai putin receptiv la frumos, mai mult sau mai putin inclinat catre munca si autoperfectionare si in sfarsit, mai mult sau mai putin adaptat in general la mediul scolar si social .

Cercul de Pian- Educatie muzicala instrumentala,  are o intreaga panoplie de premii – peste 100 – obtinute cu elevii participanti la concursurile nationale de profil:

-Concursul National de Interpretare ,,Marele Premiu”, care este inscris in CAEN al MEN;

-Festivalul –Concurs International  ,,Micul Virtuoz”- Bucuresti;

-Concursul International ,,Pro-Piano”- si Festivalul ,,Prietenii muzicii” organizat de Fundatia Culturala ,,Pro- Piano- Romania;

-Concursul National de Interpretare a Muzicii romanesti pentru pian - ,,Brave Claviaturi”, organizat de Colegiul National de Arte ,,Dinu Lipatti”- Bucuresti;

-Concursul National de pian ,,Talente implinite”, organizat de Colegiul National de Muzica ,,George Enescu” ”- Bucuresti;

-Concursul National de pian ,,Cei mai mici pianisti”- organizat de Scoala Gimnaziala de Muzica si Arte plastice Nr.1, ,,Iosif Sava”- Bucuresti;

-Concursul National de pian ,,Tinere talente”- organizat de Scoala Gimnaziala de Muzica si Arte plastice Nr.1, ,,Iosif Sava”- Bucuresti;

- Concursul National de pian ,,Sonoris”, organizat de Palatul Copiilor –Buftea, cu sprijinul Primariei Buftea-Ilfov;

- Diploma of participation - ,,The 9th Pianist of the north” – Marea Britanie (2016) – eleva Sofia Ana Atanase- 8ani.

   Pe langa participarea la aceste concursuri, elevii clasei au evoluat in numeroase spectacole in cadrul Palatului National al Copiilor  cat si in afara lui, spectacole organizate cu prilejul unor evenimente importante, in colaborare cu scoli si licee de profil, institutii, fundatii cat si agenti economici.

 

Galerie foto

 

Contact

 Sala 169

Profesor gr.I- Dumitriu Gabriela

Comentarii   

0 #11 Filipescu gabriela 08-04-2022 15:40
Buna ziua ,doresc sa imi inscriu copilul la ora de pian ,are varsta de 11 ani.Mentionez ca avem instrumente acasa orga acordeon.va multumesc!
Citat
0 #10 Donosa Andrei 22-02-2022 10:21
Buna ziua,
As dori sa stiu daca se mai pot face inscriei pentru lectii de pian. Am o fetita de 6 ani care isi doreste sa cante la pian.
Va multumesc,
Citat
0 #9 Ștefănescu Wilhelmin 19-04-2021 12:42
Buna ziua, se mai pot face înscrieri pentru lecțiile de pian? Am o fetiță de 7 ani care a făcut câteva ore in privat dar din păcate nu ne mai permitem.si am dori sa continue lecțiile. Mulțumim și așteptăm răspunsul dvs
Citat
0 #8 Postu 15-01-2021 19:13
Bună seara! As dori sa știu dacă se mai fac înscrieri la cursul de pian?Am un băiat de 12ani care dorește să studieze pianul.Daca îmi puteți spune daca trebuie achitata o taxă sau nu.
Citat
-1 #7 ION G 29-09-2020 09:46
Buna ziua,
As dori sa stiu in ce conditii pot copii accede la cercul de pian. Suntem interesati de acest cerc. Imi puteti scrie va rog in privat pe adresa de email. Va multumesc.
Citat
0 #6 Oana Ghitescu 02-03-2020 15:07
Buna ziua, cum se fac înscrierile la acest curs?
Mulțumesc.
Citat
0 #5 Albu Mihaela Anda 01-10-2019 21:19
Buna seara! As dori sa înscriu și eu băiatul la cursurile de pian. Are 5 ani si 4 luni . As dori sa stiu daca aveti si pe weekend cursuri.
Cu stimă,
Mihaela Anda Albu
Citat
0 #4 PANICI ZORANCA 19-03-2019 17:09
Buna ziua,
Am un nepot de 6 ani si as dori ca un profesor de pian sa-i testeze abilitatile de a urma un curs de pian.
Pentru exercitiu, doresc sa-i cumpar o orga electronica, pentru care, de asemenea, as avea nevoie de sugestia unui profesor.

Va rog sa-mi spuneti daca ar fi posibil acest lucru.

Cu multumiri,

Zoranca Panici - Telefon mobil:0722 240 670
Citat
0 #3 Milea Cristian-Flori 19-08-2018 12:27
Buna ziua, am 14 ani si imi doresc sa invat sa cant la orga prin cursurile dumneavoastra. Mi-as dori sa am un mod de contactare al profesorului/pr ofesoarei.
Citat
+5 #2 Cislariu Valentina 13-10-2017 14:17
Buna ziua , fiica mea are 16 ani , canta la orga si doreste foarte mult sa invete sa cante bine ,va rog sa mi comunicati daca a-ti putea sa o luati la ore si in ce conditii , multumesc ,astept un raspuns
Citat